Napravite vaš omiljeni slatkiš i to bez šećera - domaća čokolada.
Domaća čokolada je pravi izbor ako ste sladokusac, ali i brinete o zdravlju! Kupovne su prepune šećera, učvršćivača i raznih drugih štetnih sastojaka. Zato, prionite na posao i napravite vaš zdrav, omljeni slatkiš.
Potrebni sastojci:
- šoljica kokosovog ulja
- šoljica maslaca od badema
- 2 šoljice sirovog kakao praha
- šoljica naseckanih badema ili lešnika (umešajte šta god volite - suvo grožđe, zobene pahuljice, pirinač)
- Narendana korica narandže
- Ekstrakt vanile (po želji)
- šoljica maslaca od badema
- 2 šoljice sirovog kakao praha
- šoljica naseckanih badema ili lešnika (umešajte šta god volite - suvo grožđe, zobene pahuljice, pirinač)
- Narendana korica narandže
- Ekstrakt vanile (po želji)
Priprema
Kokosovo ulje prvo rastopite na laganoj vatri, a potom mikserom dobro promešajte tako otopljeno ulje i kakao prah. Dodajte naseckane bademe, bademov maslac i koricu narandže.
Kad sve dobro promešate, ubacite u kalup i ostavite u frižideru minimalno 1 sat. To je to.
Uživajte u čokoladi - ukusnoj i zdravoj istovremeno!

Comments
Post a Comment