Potrebni sastojci za pripremanje ovih finih punjenih rolnica:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 okrajak hleba u mleku
- 1 jaje
- biber, so aleva paprika
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- par pilećih grudi
- 100 g suve pančete ili suve slanine
Priprema
Belo meso iseći na tanke šnicle i izlupati. U mleveno meso dodati krišku potopljenog hleba u mleku pa dobro iscesiti, zatim jaje, bibera malo mlevenpog, soli, 1 k.k. aleve paprike, sitno seckan crni i beli luk i sve rukama dobro izjednačiti.
Pileće meso koje ste izlupali dobro posoliti i pobiberiti i tanje rasporediti mleveno meso po njemu.
Po želji možete staviti i po 1 kuvano jaje. Stranice saviti pa lepo saviti u rolnicu. Tako uraditi i sa preostalim mesom.
Meso uviti u tanko sečenu pančetu ukoliko nemate stavite po njemu suvu slaninu.
Peći na 200 stepeni C oko 40-45 min da lepo porumeni. Naš ručak je gotov. Uživajte u svakom zalogaju. Prijatno dragi moji!

Comments
Post a Comment