Kako se pravi juneći saft za ukusan i kvalitetan obrok. Pročitajte naš recept, pripremite lep ručak i obradujte svoju porodicu.
- 3 komada lovor lista
- goveđi temeljac (može i od kocke)
- 1 supena kašika paradajza iz tube
- 1 supena kašika peršuna
- 1 kg njoki (od krompira i kukuruznog brašna)
- ulje (koje koristite, može maslinovo, suncokretovo, biljno)
- 1 kašičica slatke mlevene crvene paprike
- 1 kašičica grubo tucane ljute papričice
- 1 kašičica čilija
- 2 kašičice kurkume
- 3 komada suhih šljiva
- 1 supena kašika sirćeta
- 1.5 dcl crnog vina
- 50 dimljene pančete
- 1 veći luk
- 1 veća šargarepa
- 2 manja režnja belog luka
- pola kg krte junetine (but)
- 1 do 2 supene kašike suvog začina
Priprema
Na ulju propržite sitno naseckanu dimljenu pančetu, nasecakn luk i šargarepu iz blendera, protisnuti beli luk pa na to dodajte juneće meso iseckano na male kockice i malo mešajte dodavajući začine, suvi začin, ljutu i slatku papriku, čili, kurkumu i šljive dok meso ne dobije boju!
Zatim dodajte sirće, vino i lovor dobro promešajte pa podlijte temeljcem, poklopite smanjite vatru pa pustite da krčka bar jedno 2,5 sata povremeno podlivajući temeljcem!
Nakon tog vremena dodajte paradajz iz tube i peršun, po potrepi još podlijte i pustite da kuva bar pol sata i to je to!
Što se duže kuva ukus je bolji, a meso se viljuškom seče.
Njoke skuvajte i u tanjiru ih prelijte saftom i mesom!
Služenje
Uz ovo jelo ide klasična zelena salata, salata od mladog seckanog kupusa, a i letnji miks od paradajza, krastavaca i paprike.
Jako dobro sedne i čaša crnog vina.
- 3 komada lovor lista
- goveđi temeljac (može i od kocke)
- 1 supena kašika paradajza iz tube
- 1 supena kašika peršuna
- 1 kg njoki (od krompira i kukuruznog brašna)
- ulje (koje koristite, može maslinovo, suncokretovo, biljno)
- 1 kašičica slatke mlevene crvene paprike
- 1 kašičica grubo tucane ljute papričice
- 1 kašičica čilija
- 2 kašičice kurkume
- 3 komada suhih šljiva
- 1 supena kašika sirćeta
- 1.5 dcl crnog vina
- 50 dimljene pančete
- 1 veći luk
- 1 veća šargarepa
- 2 manja režnja belog luka
- pola kg krte junetine (but)
- 1 do 2 supene kašike suvog začina
Priprema
Na ulju propržite sitno naseckanu dimljenu pančetu, nasecakn luk i šargarepu iz blendera, protisnuti beli luk pa na to dodajte juneće meso iseckano na male kockice i malo mešajte dodavajući začine, suvi začin, ljutu i slatku papriku, čili, kurkumu i šljive dok meso ne dobije boju!
Zatim dodajte sirće, vino i lovor dobro promešajte pa podlijte temeljcem, poklopite smanjite vatru pa pustite da krčka bar jedno 2,5 sata povremeno podlivajući temeljcem!
Nakon tog vremena dodajte paradajz iz tube i peršun, po potrepi još podlijte i pustite da kuva bar pol sata i to je to!
Što se duže kuva ukus je bolji, a meso se viljuškom seče.
Njoke skuvajte i u tanjiru ih prelijte saftom i mesom!
Služenje
Uz ovo jelo ide klasična zelena salata, salata od mladog seckanog kupusa, a i letnji miks od paradajza, krastavaca i paprike.
Jako dobro sedne i čaša crnog vina.
Comments
Post a Comment