Kako se prave marinirane pečurke.
Da li vam se desilo da imate pečurke i da ne znate šta bi sa njima? Ovako marinirane pečurke su sjajan prilog mesu, odlične su na pizzi... Rok trajanja im je oko 10 dana u frižideru. Ovo nije zinmica, mada uz malo dorade lako bi to moglo da postane.
Potrebni sastojci za marinirane pečurke:
- 1/2 kg šampinjona
- 1 kašičica soli
- 50 ml alkoholnog sirćeta
- 600 ml vode
- 1 kašičica soli
- 50 ml alkoholnog sirćeta
- 600 ml vode
Priprema
Pečurke očistiti i iseckati na listiće.
Vodu, sirće i so staviti da provri.
Ubaciti pečurke i kuvati 5 minuta.
Ostaviti da se ohladi i koristiti.
Vodu, sirće i so staviti da provri.
Ubaciti pečurke i kuvati 5 minuta.
Ostaviti da se ohladi i koristiti.
ILI
Vrelo naliti u teglu i okrenuti naopačke na 5 min. Važno je da je poklopac metalan (plastika NE).
Nakon tih 5 min okrenuti kako treba i ostaviti da se ohladi. Držati u frižideru.
Nakon tih 5 min okrenuti kako treba i ostaviti da se ohladi. Držati u frižideru.
Comments
Post a Comment