Mlečni hleb sa kajmakom


Potrebni sastojci za pripremanje mlečnog hleba sa kajmakom:
- 500-600 g brašna meko T - 500
- 300 ml mleka
- 200 g kajmaka (ili maslaca)
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 30 g kvasca
- 2 jaje

Priprema

U činiju rastopiti kvasac dodati šećer i i jedno jaje pa ćicom dobro izlupati.
Dodati ostatak mleka i pola brašna, zatim 1/2 kašičice soli, ostatak brašna da se dobije srednje tvrdo testo.
Testo ostaviti u vanglici poklopiti i pustiti da naraste.
Zatim ga premesiti, razviti malo i urolovati i staviti u uzan pleh u koji ste stavili peh papir. Hleb raseći ukoso na tri dela i pustiti da ponovo naraste.
Kad je naraslo premazati ga belancetom i staviti u vruću rernu na 200 stepeni C da se peče oko 30-35 min. Pečen hleb malo ostaviti da se prohladi pa ga iseći na kriške. Fenomenalnog je ukusa.

Comments