Potrebni sastojci za pripremanje piletine sa đumbirom:
- 1/2 pileta
- 1 kašičica đumbira
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 2 kašike brašna
- 1 limun
- 1 luk
- 3 češnja belog luka
- mirođija
- so, biber
- ulje
Priprema
Pile iseckati na manje komade, pa svaki komad posoliti i pobiberiti sa svih strana.
Meso propržiti sa svih strana na malo ulja i nastaviti poklopljeno dinstati (po potrebi dodati malo vode).
U drugom tiganju propržiti sitno naseckani luk.
Kad luk omekša dodati beli luk i đumbir, promešati, uliti limunov sok i malo mirođije; sve zalitii sa čašom vode i začiniti solju.
Pavlaku pomešati sa brašnom i dodati u tiganj sa začinima, a po potrebi dodati vode zavisno od gustoće koju želimo.
Meso propržiti sa svih strana na malo ulja i nastaviti poklopljeno dinstati (po potrebi dodati malo vode).
U drugom tiganju propržiti sitno naseckani luk.
Kad luk omekša dodati beli luk i đumbir, promešati, uliti limunov sok i malo mirođije; sve zalitii sa čašom vode i začiniti solju.
Pavlaku pomešati sa brašnom i dodati u tiganj sa začinima, a po potrebi dodati vode zavisno od gustoće koju želimo.
Kad dobijemo željenu gustoću umak kratko obradimo štapnim mikserom ili blenderom da postane kremast.
Tako napravljenim umakom zaliti meso i ostaviti da se sve zajedno dubsta oko 5 minuta.
Tako napravljenim umakom zaliti meso i ostaviti da se sve zajedno dubsta oko 5 minuta.
Poslužiti sa kuvanim pirinčem i povrćem kuvanim na pari.

Comments
Post a Comment