Posna karamel torta sa kivijem

Za pripremanje posne karamel torte sa kivijem potrebno je:
- 600 g posnog keksa
- 100 g celog keksa
- 5 kašike šećera za puding
- 100 g šećera za čaj
- 200 g prah šećera (4 kašike za margarin i 4 za orahe)
- 400 g oraha
Pudinga od karamela:
- 100 g istopljene čokolade
- 300-400 g šlaga
- 600 - 700 g kivija
- 4 pomorandži (sok)
- 500 g margarina posnog
- 1 l vode
- 2 vanilin šećera

Priprema

Sipati vodu u šerpu 1 l dodati 4 - 5 kašike šećera, vanilicu i skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 4-6 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti sa pudingom. Izmešati mleven keks sa mlevenim orasima dodati 4-5 kašike prah šećera i sok od 4 pomorandže zatim 100 g. istopljene čokolade, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati nekoliko kapi ruma po želji.
U šerpici istopiti 100 g šećera dodati vodu 300 ml i pustiti da se istopi i provri. U poslužavnik ređati keks, koji ste umoćili u vruć čaj.
Na njega rukama dodati prvo tamni deo a zatim pola svetlog dela kreme pa isečeni kivni na tanke listiće.
Zati ponovo svetli deo kreme i na kraju ukrasiti šlagom. Ostaviti u frižider nekoliko sati da upije i stegne se.

Comments