Posna pogača povrćem punjena

Potrebni sastojci za pripremanje ove posne punjene pogače povrćem:
- 400 ml vode
- 30 g kvasca
- oko 1 kg brašna
- ulje so začin
- 1 kašika šećera
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena paprika
- 100 g slatkog kupusa

Priprema

Povrće sve isitnimo dodamo malo ulja i dinstamo poklopljeno oko 5-6 min samo malo da omekne. Ohladimo. Kvasac rastvorimo u malo mlake vode, dodamo šećer i pustimo malo da se rastvori. U vanglicu sipamo ostatak vode dodamo kvasac oko 50 ml. ulja i so i zamesimo testo koje mora biti srednje tvrdo, ostavimo ga na toplom da odmori oko 30 min zatim ga razmesimo i podelimo ga na dva dela. Jedan deo ostavimo i pokrijemo krpom, a drugi deo podelimo na 5 kuglica svaku kuglicu rastanjimo veličine pleha, moj je 26 cm i premažemo uljem. Zadnju ne mažemo i stavljamo jednu preko druge.
Zatim tako teso resečemo na četvrtine svaku četvrtinu presečemo na pola od sredine ka krajevima ali ostavimo u sredini mali deo ne sečemo. Zatim donji deo odvajamo listove testa i presavijamo ka unutrašnjosti kao što je prikazano u videu. Gornji deo četvrtine obavijemo oko presavijenog testa. I sve kuglice tako redom.
Drugu polovinu testa razviti takođe veličinu tepsije. Na dnu tepsije staviti peh papir pa staviti razvijeno testo i malo ga premazati uljem.
U sredinu staviti prodinstano povrće a zatim ivice sve presavijati i štipati u krug da nam fil ne bi cureo prebacujući testo ka unutrašnjosti.
Svaku oblikovanu četvrtinu stavljati u pleh preko povrća i to više ka centru.
Pogaču premazati uljem možete posuti i malo semenki. Pustiti da naraste i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Služiti malo prohlađenu.

Comments