Posna torta sa bananama

Potrebni sastojci za pripremanje posne torte sa bananama:
- 150 g mlevenog posnog keksa
- 50 g celog keksa
- 3 kašike šećera za puding
- 100 g šećera za čaj
- 4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe)
- 150 g mlevenih oraha
- 3 pudinga od vanile
- 2 štangle istopljene čokolade
- 200 -300 g šlaga
- 3 banane
- 1 pomorandža (sok)
- 200 g margarina posnog
- 750 ml vode
- 2 vanilin šećera
- po želji rum

Priprema

Sipati vodu u šerpu dodati 3 kašike šećera, vanilicu i skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 2 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti.
Izmešati mleven keks sa mlevenim orasima dodati 2 kašike prah šećera i sok od jedne pomorandže zatim istopljene čokolade, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti.
Možete dodati nekoliko kapi ruma po želji.
U šerpici istopiti 100 g šećera dodati vodu 300 ml i pustiti da se istopi i provri.
U uzan poslužavnik ređati jedan red keksa, koji ste umočili u vruć čaj.
Na njega prvo premazati prvo pola svetlog krema, zatim po dužini u sredini rasporediti banane.
Odozgo staviti tamni fil pa rasporediti, pa svetli fil i na kraju ukrasite šlagom.
Ostavite tortu da se dobro ohladi pa poslužite.
Ukus je fenomenalan kao sladoled topi se...

Comments