Posni podvarak

Pripremite posni podvarak kakav još niste probali.
Potrebno je:
- 1 kg kupusa
- 1 velika glavica crnoga luka
- 1 suva paprika
- 4 krompira
- biber u zrnu
- ruzmarin
- susam
- malo kima
- mleven biber
- 1 k.k. slatke paprike
- 1 k.k. tucane ljute paprike
- 50 ml ulja
- suvi začin
- 5-6 čena belog luka
- lovorov list

Priprema

Kupus iseći na tanke rezance. U šerpu sipati ulje i dodati na rebarca sečen lik i dinstati da bude staklast a zatim u njega dodati isečen kupus, lovorov list suvu papriku i dinstati sa vrlo malo vode.
U činiju napraviti suvu marinadu za kupus. Makazama iseći sitno ruzmarin, dodati kašiku suvog začina, bibera mlevenog i malo u zrnu, 1 kašiku susama. kašičicu kima, kašićicu slatke i tucane paprike. Sve to izmešati i dodati u kupus i dobro izmešati.
Dinstati kupus oko 30 minuta a zatim ga pred kraj dodati sitno seckan beli luk. Sve izmešati i prebaciti u zemljani pekač.
Možete u sredinu staviti 4 krompira cela oljuštena... politi malo uljem odozgo zaklopiti ali ako nema poklopac staviti foliju.
Peći na 220 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni i da se zapeče.

Comments