Posni punjeni šampinjoni

Za pripremanje ovih posnih punjenih šampinjona potrebno vam je:
- 300 g krupnijih šampinjona
- 100 g seckanih tikvica
- peršunov i celerov list
- 1 kašika začina
- 1 kašika prezli
- seckane nogice šampinjona
- nekoliko čena belog luka
- 1 šargarepa seckana
- 1/2 struka praziluka
- 1 svež paradajz na kolutiće
- biber mleven kečap
- ulje

Priprema

Na ulju propržiti praziluk, dodati šargarepu, tikvicu, nogice, zatim prezle, pa kad se uprži dodati list celera seckan, začin, beli luk seckan i time...
Puniti šampinjone koje smo poređali u tepsiju u koju ste stavili peh papir.
Pouljiti odozgo staviti krugove paradajza. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo zarumeni. Dodati preko svakog šampinjona po malo kečapa.
Služiti toplo kao glavno jelo ili predjelo. Prijatno!

Comments