Posni šareni keksići

Potrebni sastojci za pripremanje posnih šarenih keksića:
- 300 g brašna
- 4 kašike vode
- 120 g prah šećera
- korica limuna i pomorandže
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika kakao

Priprema

Margarin omekšati, dodati šećer koricu limuna i pomorandže, vanilin šećer, brašno, pola praška za pecivo i vodu i zamesiti glatko testo. Podeliti ga na pola. U jednu polovinu doodati kašiku kakaa pa dobro izjednačiti.
Tamno testo razviti za pola smese pa čašom vaditi krofnice. To isto uraditi i sa svetlim testom. Ređati svetli krugm do njega tamnu pa svetlu i tamnu kao na videu. Krugove polako uviti u rolnicu i podeliti na pola.
Gornji deo malo latice cveta razvući i ređati u pleh u koji ste stavili peh papir. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30 min da zarumene.
Služiti tople, a odlični su i kad se ohlade.

Comments