Napravite sami kod kuće čokoladni kolač bez brašna za samo pet minuta.
Za ovu petominutnu poslasticu vam je potrebno:
- Maslac za podmazivanje pleha.
- 225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
- 225 grama slatke pavlake
- Četvrtina kašičice soli
- Kakao
- 225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
- 225 grama slatke pavlake
- Četvrtina kašičice soli
- Kakao
Priprema
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko ivica pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrejte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagreje (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so, pa zatim promešajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano mešajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaa i isecite.
Comments
Post a Comment