Ukoliko nemate sala za salčiće, postoji način kako da ih napravite.
Ako volite salčiće, one starinske, ukusne, krhke keksiće, ali nemate vremena da ih pripremate ili jednostavno ne želite da koristite salo, onda isprobajte ovaj recept za kolačiće koji je jednostavan, brz, a ukus je identičan onim pravim bakinim salčićima. Verujte nam na reč, probali smo.
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje putera
- 90 g krem sira
- 1 i 1/4 šolje brašna
- Džem
- 90 g krem sira
- 1 i 1/4 šolje brašna
- Džem
Priprema
Uključite rernu da se greje na 190 stepeni C pa pripremite veliki pleh za pečenje, obložite ga masnim papirom. Puter i krem sir mutite mikserom u posudi sve dok ne postanu penasti i izdašni, zatim pomalo dodajte brašno i umesite testo.
Testo tanko razvaljajte na brašnavoj radnoj površini i kalupom ili šoljom iseckajte krugove od testa. Na sredinu svakog kruga od testa stavite kašičicu džema pa testo prvo preklopite sa jedne strane, premažite ga sa malo mleka i preklopite drugim krajem tako da se zalepi. Lagano pritisnite.
Slažite keksiće na pleh i stavite u rernu da se peku 15 minuta. Ostavite da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Comments
Post a Comment