Potrebni sastojci za pripremanje toskaneske pite:
- 2 jaja
- 135g kristal šećera
- 90g otopljenog maslaca
- 60ml domaćeg maslinovog ulja
- 75ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile Dr Oetker
- 200g pšeničnog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250g svežih ili zamrznutih borovnica (ili kombinacija sa ribizlama...)
- sitno rendana kora jedne narandže
- sitno rendana kora jednog limuna
- šećer u prahu za posipanje
- 135g kristal šećera
- 90g otopljenog maslaca
- 60ml domaćeg maslinovog ulja
- 75ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile Dr Oetker
- 200g pšeničnog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250g svežih ili zamrznutih borovnica (ili kombinacija sa ribizlama...)
- sitno rendana kora jedne narandže
- sitno rendana kora jednog limuna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Mikserom mutiti jaja sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati rastopljen puter, maslinovo ulje, ekstrakt vanile i mleko, ali mešajući oko minut između dodavanja svakog sastojka. Dodati rendanu koru narandže, limuna, so, i postepeno brašno sa praškom za pecivo. Voće može biti sveže i to sobne temperature, a zaleđeno mora biti poluzaleđeno bez soka pomešano sa kristal šećerom po volji. Jednu četvrtinu voća lagano umešati u testo, pa sipati testo u puterom premazan okrugli vatrostalni pleh prečnika 24cm.
Peći na 175 stepeni 15-20 minuta, pa ostatak voća posuti preko i lagano ga utisnuti, i nastaviti još 30 minuta sa pečenjem. Pre serviranja hladan kolač posuti šećerom u prahu.
Comments
Post a Comment