Gulaš od pileće džigerice

Potrebni sastojci za pripremanje gulaša od pileće džigerice:
- 500 g pileće džigerice
- 200 ml piva
- 2 glavice luka
- 2 crvene paprike sveže
- 2 šargarepe
- 50 ml ulja
- 4 čena belog luka
- 100 ml kuvanog paradajza
- biber mleveni
- 1 k.k. aleve paprike
- može malo tucan ljuta
- 1 kašika gustina
- začin

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i zelenu papriku. Kad se malo uprži dodati džigericu, dodati pivo i sve malo dinstati na tihoj vatri.
Zatim dodati alevu papriku i tucanu ljutu, ako je potrebno dolivati po malo vode. Kad se džigerica skuva dodati paradajz mleveni biber i začin.
U malo hladne vode izmešati 1 kašiku gustina sipati i izmešati. Gulaš mora da bude gušći. Neka provri i isključiti šporet.
Naš gulaš je gotov. Servirati. Kao dodatak predlažem kuvan krompir. Prijatno!

Comments