Potrebni sastojci za juneću čorbu sa zeljem:
- 500 g juneće rozbratne ili ribića
- 4 šargarepe
- koren celera
- paškanat
- koren peršuna
- 2 kocke za supu
- 2 veze zelja
- 3 kašike gustina i malo hladne vode
- kisela pavlaka
- limunov sok
- 4 šargarepe
- koren celera
- paškanat
- koren peršuna
- 2 kocke za supu
- 2 veze zelja
- 3 kašike gustina i malo hladne vode
- kisela pavlaka
- limunov sok
Priprema
U oko 3 litra vode skuvati rozbratnu zajedno sa celim šargarepama, celerom, paškanatom i korenom peršuna uz povremeno dolivanje vode koja ispari.
Meso spustiti u hladnu vodu da bi bilo mekše, pa onda uključiti šporet.
Procediti povrće i meso, a supu sačuvati.
Meso odvojiti od kosti i dok je vruće usitniti ali onako da bude više cepkano i vlaknasto nego seckano.
Šargarepe iseći na kockice, a ostalu zelen pojesti ili baciti.
U proceđenu supu vratiti šargarepu, usitnjeno meso, kocke za supu i još malo vode, pa pustiti da baci ključ.
Ubaciti zelje koje ste očistili od čvrstog središnjeg dela i narezati na froncle, pa kuvati dok zelje ne omekša oko 5 minuta.
Meso spustiti u hladnu vodu da bi bilo mekše, pa onda uključiti šporet.
Procediti povrće i meso, a supu sačuvati.
Meso odvojiti od kosti i dok je vruće usitniti ali onako da bude više cepkano i vlaknasto nego seckano.
Šargarepe iseći na kockice, a ostalu zelen pojesti ili baciti.
U proceđenu supu vratiti šargarepu, usitnjeno meso, kocke za supu i još malo vode, pa pustiti da baci ključ.
Ubaciti zelje koje ste očistili od čvrstog središnjeg dela i narezati na froncle, pa kuvati dok zelje ne omekša oko 5 minuta.
Po želji zgusnuti čorbu sa gustinom ili brašnom koje ste prvo rastvorili u malo hladne vode.
Pre serviranja prvo dodati pavlaku u tanjir, naliti malo čorbe, promešati, pa doliti koliko želite čorbe i limunovog soka.
Pre serviranja prvo dodati pavlaku u tanjir, naliti malo čorbe, promešati, pa doliti koliko želite čorbe i limunovog soka.
Comments
Post a Comment