Junetina u umaku od kisele pavlake

Iako je u pitanju junetina, jelo se brzo sprema, jer se meso seče na tanke trakice i veoma je ukusno.
Potrebni sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 grama juneće šnicle
- 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 3 kašike kisele pavlake
- So, biber
- Malo senfa
- Nekoliko kašika brašna

Priprema

U tiganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Meso isecite na tanke trakice, uvaljajte u brašno i pržite na naglo, na dobro zagrejanom ulju. Kad se ispržilo, meso izvadite iz tiganja na tanjir. U tiganj sipajte naseckan crveni luk i ostavite da se dinsta dok ne omekša, oko 6-7 minuta. Dodajte beli luk pa pržite još minut pre nego što dodate meso.
Meso i povrće ostavite da zajedno krčkaju 45 minuta, i često podlivajte vodom da ne zagori, dodajte peršun i začine. Kad je meso mekano, a većina tečnosti isparila (u zavisnosti koliko gust sos želite) dodajte kiselu pavlaku i senf, sklonite meso sa šporeta i promešajte da se pavlaka sjedini.
Poslužite sa pirinčem.
Napomena: Kiselu pavlaku nemojte kuvati jer će se napraviti grudvice.

Comments