Potrebni sastojci za pripremanje kaserole od oslića:
- 1/2 kg fileta oslića
- 5 krompira
- 1 šargarepa
- 1 veliki luk
- 2 režnja belog luka
- 400 g zamrznutog spanaća
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo mleka
- kašika senfa
- kašika limunovog soka
- peršun, celer, so, biber, bio začin, origano.
- 5 krompira
- 1 šargarepa
- 1 veliki luk
- 2 režnja belog luka
- 400 g zamrznutog spanaća
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo mleka
- kašika senfa
- kašika limunovog soka
- peršun, celer, so, biber, bio začin, origano.
Priprema
Krompir ogulimo, isečemo na malo deblje listiće i stavimo kvhati 20 minuta.
Filete oslića posipamo bio začinom sa obe strane.
Na tiganju prpržimo sitno naseckan beli luk pa otopimo smrznuti spanać. Postupno dodajemo mleko ali pazimo da ostane gust. Začinimo ga sa soli i biberom.
U posudi na vrućem ulju prpržimo sitno naseckan luk i rendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša, dodamo pavlaku za kuvanje i pustimo nekoliko minuta na laganoj vatri uz mešanje. Dodamo kašiku senfa, limuna i peršun.
U okruglu posudu za pečenje stavimo spanać pa na njega poslažemo filete oslića. Premažemo sosom od šargarepe pa na vrh poslažemo krompir. Prelijemo sa pavlakom za kuvanje i posipamo origanom.
Peći oko pola sata na 180 stepeni C. Poslužiti vruće uz crveno vino.
Filete oslića posipamo bio začinom sa obe strane.
Na tiganju prpržimo sitno naseckan beli luk pa otopimo smrznuti spanać. Postupno dodajemo mleko ali pazimo da ostane gust. Začinimo ga sa soli i biberom.
U posudi na vrućem ulju prpržimo sitno naseckan luk i rendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša, dodamo pavlaku za kuvanje i pustimo nekoliko minuta na laganoj vatri uz mešanje. Dodamo kašiku senfa, limuna i peršun.
U okruglu posudu za pečenje stavimo spanać pa na njega poslažemo filete oslića. Premažemo sosom od šargarepe pa na vrh poslažemo krompir. Prelijemo sa pavlakom za kuvanje i posipamo origanom.
Peći oko pola sata na 180 stepeni C. Poslužiti vruće uz crveno vino.
Comments
Post a Comment