Sezonska čorba koja zaljućena ajvarom - zvuči zanimljivo i ukusno. Baš je takva ljuta krompir čorba sa kuvanom govedinom, a u koju ide i kajmak. Interesantan spoj u ovoj domaćoj čorbi vredan pažnje.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 200 g crnog luka
- 200 g svežih paprika
- 20 g ljutog ajvara
- 200 g kuvanog goveđeg mesa
- 100 g kajmaka
- kašika masti
- so
- biber
- 200 g crnog luka
- 200 g svežih paprika
- 20 g ljutog ajvara
- 200 g kuvanog goveđeg mesa
- 100 g kajmaka
- kašika masti
- so
- biber
Priprema
Krompir očistiti, opreti ii seći na 4 ili 8 delova. Kuvati sa isečenim povrćem oko 30 minuta, pa dodati prethodno kuvanu govedinu. Na masti rastopiti kajmak i preliti čorbu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Služiti toplo.
Comments
Post a Comment