Odlična klopica, čak i za probirljice.
Potrebni sastojci za pripremanje pečuraka sa junetinom:
- 1/2 kg junetine od buta
- 1 kg pečuraka
- glavica luka
- malo brašna
- so, biber
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kg pečuraka
- glavica luka
- malo brašna
- so, biber
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema
Luk iseckati i propržiti na malo ulja (da postane staklast).
Pečurke očistiti i iseckati na listiće. Dodati ih luku i dinstati ih dok ne omekšaju.
Meso staviti u zamrzivač za se dobro ohladi, pa iseći tanke šnicle.
Svaku posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i kratko propržiti na ulju.
Prženo staviti u posudu u kojoj će se peći.
Pečurke preručiti u posudu u kojoj je meso prženo i kratko prodinstati kako bi se pokupili svi sokovi od mesa.
Pečurke sipati u posudu sa mesom.
U šerpu u kojoj su bile pečurke, naliti malo vode i dodati pavlaku za kuvanje.
Ovom smesom zaliti pečurke i meso.
Izmešati i staviti u rernu na 220 stepeni C. Peći dok se ne zarumeni, oko 30 min.
Odličan prilog je pirinač, mada ni pire krompir nije loš.
Pečurke očistiti i iseckati na listiće. Dodati ih luku i dinstati ih dok ne omekšaju.
Meso staviti u zamrzivač za se dobro ohladi, pa iseći tanke šnicle.
Svaku posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i kratko propržiti na ulju.
Prženo staviti u posudu u kojoj će se peći.
Pečurke preručiti u posudu u kojoj je meso prženo i kratko prodinstati kako bi se pokupili svi sokovi od mesa.
Pečurke sipati u posudu sa mesom.
U šerpu u kojoj su bile pečurke, naliti malo vode i dodati pavlaku za kuvanje.
Ovom smesom zaliti pečurke i meso.
Izmešati i staviti u rernu na 220 stepeni C. Peći dok se ne zarumeni, oko 30 min.
Odličan prilog je pirinač, mada ni pire krompir nije loš.


Comments
Post a Comment