Pileća supa oduvek je bila neizostavni deo svakog ručka. Današnji brz tempo života možda taj luksuz ne dozvoljava svakodnevno, ali jedno je sigurno, domaća pileća supica zamiriše kuću i okrepi telo bolje od bilo koje supe iz kesice. Ako volite i kuvano povrće i meso, onda u tom loncu imate kompletan obrok.
Još su ih naše bake spremale i bile uporne u tome da je za ručkom niko ne preskoči, a razlog je potpuno opravdan jer pileća supica prija stomaku i celom telu, leči od prehlade i oporavlja ceo organizam.
Danas, pileća supa, osim što je zdrav topli obrok, ona i podiže raspoloženje jer budi lepa sećanja detinstva kada se cela porodica okupljala za isti sto. Španska pita može biti veoma ukusno predjelo.
Sastojci:
- pileća leđa sa šijom i pileće kosti, dzigerica
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 2 korena peršuna
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- vegeta, so, biber u zrnu
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 2 korena peršuna
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- vegeta, so, biber u zrnu
Priprema:
Leđa i kosti od pileta dobro oprati i staviti u šerpu, usuti vode i staviti da provri. Kada provri, kašikom poskidati penu. Očistiti glavicu crnog luka i staviti na ringlicu da se sa obe strane zapeče i zatim ubaciti u šerpu. Koren peršuna, šargarepu i krompir ucelo ubaciti u šerpu, dodati začine,naliti vode i staviti da se kuva na laganu vatru.
Kada je supica kuvana procediti je i ukuvati testeninu ili griz knedle. Uz supicu poslužiti i kuvano povrće i meso.
Comments
Post a Comment