Potrebni sastojci za pripremanje piletine na arapski način:
- 4 pileća bataka
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 400 g seckanog paradajza
- 2 tikvice,
- 120 g suvih šjiva
- 50 g suvog grožđa
- malo cimeta
- 2 kašike vode,
- 1 kašika meda meda,
- 1 kašika rendanog đumbira,
- malo šafrana
- 1/2 stručka seckanog peršina
- 1 limun,
- 2 dcl temeljca
- 1 dcl vode
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 400 g seckanog paradajza
- 2 tikvice,
- 120 g suvih šjiva
- 50 g suvog grožđa
- malo cimeta
- 2 kašike vode,
- 1 kašika meda meda,
- 1 kašika rendanog đumbira,
- malo šafrana
- 1/2 stručka seckanog peršina
- 1 limun,
- 2 dcl temeljca
- 1 dcl vode
Priprema
Ulje zagrejati i propržiti meso dok ne porumeni.
Dodati paradajz, na kolutiće iseckane tikvice, šljive, suvo grožđe, doliti temeljac i sve prokuvati.
Dodati cimet, med, đumbir, šafran i peršun, doliti vodom i kuvati 45 min na nižoj temperaturi.
Začiniti solju i biberom, dodati limun naseckan na krupnije kolutove i kuvati 5 min.
Poslužite sa kuvanim pirinčem.
Comments
Post a Comment