Potrebni sastojci za pitu sa sirom i blitvom:
- 700-800 g brašna
- 30 g kvasca
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 50 ml. ulja
- soli malo
- 1 kašika šećera
- 3 jaja za testo i 2 za fil
- 200 g sira
- 200 g blitve
- 30 g kvasca
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 50 ml. ulja
- soli malo
- 1 kašika šećera
- 3 jaja za testo i 2 za fil
- 200 g sira
- 200 g blitve
Priprema
Rastvoriti 30 g kvasca u malo mlakog mleka i kašiku šećera. Dodati zatim jaja i malo ih izlupati žičicom i ostatak mleka, jogurt, zatim ulje, i brašno. Zamesiti srednje tvrdo testo i onda ga ostaviti 20 min. na toplom da malo naraste. Blitvu oprati i obariti pa je naseckati na rezance. Sir izdrobiti i dodati 2 jaja. Pola sira dodati u blitvu.
Naraslo testo, premesiti saviti u rolnicu pa izdvojiti 8 jednakih kuglica. Prvu kuglicu razviti velićine tanjira. I drugu kuglicu takođe razviti.
U prvu staviti pola nadeva od blitve i sira a ostaviti ivice prazne. Poklopiti drugim razvučenim testom pa same ivice malo saviti u unutrašnjost (pogledaj Video). Staviti u pleh koji ste obložiti peh papirom.
Tako uraditi i sa sledeće dve kuglice. Ostale kuglice filovatoi samo nadevom od sira kao što je prikazano na Videu. Pita namazati belancom ili žumancetom posuti susamom krupnom solju, pa ostaviti 10 min da odmara.
Rernu uključiti na 200 stepeni C pa peći pite oko 20 - 25 min da lepo porumene. Služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko za doručak ili večeru.
Comments
Post a Comment