Potrebni sastojci za pripremanje pohovanog karfiola:
- 1/2 kg karfiola
- 3 jaja
- 1 kašika začina
- 100 g prezli
- 100 g brašna
- 1-2 kašike susama
- ulje
- 3 jaja
- 1 kašika začina
- 100 g prezli
- 100 g brašna
- 1-2 kašike susama
- ulje
Priprema
Karfiol očistiti i malo pokidati cvetiće i obariti 10-15 min.
Ohladiti.
U šerpu staviti brašno, pa dodati začin, prezle i susam i sve izmešati.
Svaki cvetić karfiola uvaljati u tu smesu brašna, začina prezli i susama.
Jaja razlupati dodati i u njih malo začina i umutiti malo žicom.
Ohladiti.
U šerpu staviti brašno, pa dodati začin, prezle i susam i sve izmešati.
Svaki cvetić karfiola uvaljati u tu smesu brašna, začina prezli i susama.
Jaja razlupati dodati i u njih malo začina i umutiti malo žicom.
Cvetiće zatim ubaciti u jaja, dobro ih uvaljati, vaditi kašikom i pržiti u vrelom dubokom ulju. Okretati da zarumene sa svih strana.
Vaditi na papirnu salvetu da upiju višak masnoće.
Služiti toplo ili hladno kao dodatak nekom jelu ili kao glavno jelo: može se dodati sir, paradajz ili šta već želite.
Služiti toplo ili hladno kao dodatak nekom jelu ili kao glavno jelo: može se dodati sir, paradajz ili šta već želite.
Comments
Post a Comment