Pita od tikvica je vrlo laka za pripremu. Ukusna je, te će oduševiti čak i one koji nisu ljubitelji tikvica.
Pita od tikvica recept:
- 3 jaja
- 300 g mekog brašna
- 5 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 dcl ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
- 1/2 kg izrendane tikvice
- 100 gr sira
- 300 g mekog brašna
- 5 kašika griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 dcl ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
- 1/2 kg izrendane tikvice
- 100 gr sira
Priprema
Tikvici oguliti koru ili ako je mlada ostaviti je i izrendati na krupnu rendu. Posoliti i ostaviti 10 minuta da pusti vodu. Očistiti glavicu luka i iseckati na sitnekockice. Za to vreme izlupati jaja i izmutiti viljuškom da postane penasto. Zatim u jaja dodati ulje, pa opet mućkati. Pomešati i prosejati brašno i prašak za pecivo pa ubaciti u jaja. Dodati i sve ostale sastojke, ulje, sir, kiselu pavlaku, sitno seckan peršunov list, i na kraju dobro iscedjenu tikvicu. Sve dobro izmešati, usuti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju.
Comments
Post a Comment