Svi znamo da je plava riba bogata Omega-3 masnim kiselinama. Skuša je zahvalna riba po tom pitanju, jer se može spremiti na više načina. Najčešće je spremamo na roštilju, ali ništa manje i u rerni. Ovo je jedan od načina.
Potrebni sastojci za pripremanje skuše u rerni:
- skuša
- začini (so, biber, suvi začin, lovor, peršun)
- beli luk
- 1 dl belog vina
- maslinovo ulje
- limun
- začini (so, biber, suvi začin, lovor, peršun)
- beli luk
- 1 dl belog vina
- maslinovo ulje
- limun
Priprema
Skuše očistite, izvadite utrobu, operite pod mlazom hladne vode i osušite u krpi. U jednu posudu izmešajte sve začine zajedno sa seckanim belim lukom i njima napunite utrobu ribe i premažite i spolja. Ostavite malo da odstoje.
U odgovarajuću posudu, najbolje vatrostalnu, stavite skuše i prelijte maslinovim (ili običnim uljem). Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta. U početku možete peći poklopljeno a desetak minuta pred kraj, sipati belo vino i peći otklopljeno da skuša porumeni.
Skušu služite uz krompir salatu i kriške limuna i uživajte.


Comments
Post a Comment