Sok od zamrznutih višanja

Pokazaćemo vam kako možete napraviti sok od zamrznutih višanja, na jedan mnogo lakši i brži način od klasičnog. Zamrznute višnje treba da budu dobro oprane.
Nakon odmrzavanja višnje treba da se otope i gnječenjem možete odstraniti koštice (ukoliko ih prethodno niste), gnječenje možete izvesti tučkom ili rukama. Za pripremanje soka koristi se sav sok koji se na navedeni način procedi kroz cediljkuk.
Proceđeni sok stavite u lonac i na 5 litara soka dodajte 1,5 kg šećera. Pustite da vri oko 5 minuta, neprestano skidajući penu. Dodajte 3 kesice limontusa i sklonite sa vatre.
Vruć sok sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće flaše, zatvorite original zatvaračem i ostavite "ušuškane" da se potpuno ohlade. Čuvajte na hladnom mestu sa ostalom zimnicom.
PS. Zamrznute višnje lakše i više ispuštaju sok i to čisti, bez mesa, (kako bi inače bilo u slučaju da se onako svežim najpre vade koštice), i verujte ovako je mnooogo lakše, brže i ekonomičnije. Sok služite razblažen sa vodom u zavisnosti koliko želite da vam bude sladak. Prijatno!

Comments